Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Geen vergoeding ontslag voor topmannen Freddie en Fannie

De onlangs genationaliseerde hypotheekbanken kregen van de overheid geen toestemming voor de uitbetaling van miljoenen aan vergoedingen voor ontslag. De Amerikaanse overheid heeft een stokje gestoken voor het plan van Freddie Mac en Fannie Mae om de ontslagen directeuren een vergoeding ontslag mee te geven. De onlangs genationaliseerde hypotheekbanken wilden een miljoenenbonus uitkeren aan de topmannen, zo meldt The Washington Post.

De gouden handdruk van voormalig Fannie-CEO Daniel Mudd en de voormalige topman van Freddie Mac Richard Syron zou bestaan uit een bonuspakket ter waarde van 24 miljoen dollar. Een dit jaar aangenomen wet stelde de overheid in staat om de bonus te annuleren. De Amerikaanse overheid kondigde vorige week aan dat het de hypotheekbanken Freddie Mac en Fannie Mae gaat nationaliseren. Het ministerie van Financiƫn steekt per direct 15 tot 20 miljard dollar in de noodlijdende bedrijven, maar is bereid maximaal 200 miljard te besteden.

Met de redding van Freddie en Fannie door de Amerikaanse overheid moet het vertrouwen in de bancaire sector terugkeren. De banken zijn verantwoordelijk voor 5200 miljard dollar aan leningen, bijna de helft van de totale hypotheekmarkt. Als Freddie of Fannie omvalt stort de financiĆ«le wereld zodoende als een kaartenhuis in elkaar.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag