Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Boek Ontslag & Ontslagvergoeding 2021

Juristen Arbeidsrecht Nederland geeft het geactualiseerde boek "Ontslag & Ontslagvergoeding 2021" uit. Juristen ArbeidsRecht Nederland staat werknemers bij die ontslagen worden.

Lees meer

Boekje Ontslagvergoeding 2020

Het boekje geeft uitleg over ontslag & ontslagvergoeding 2020:

Wanneer recht op transitievergoeding en wanneer andere ontslagvergoeding
Bereken ontslagvergoeding 2020
Belasting betalen over de ontslagvergoeding
Belasting besparen na ontslag
Ontslagen via UWV, kantonrechter of vaststellingsovereenkomst
Rol van een ontslagjurist
Hoe lang en hoe hoog is WW-uitkering 2020

Lees meer

Lagere transitievergoeding vanaf 2020

Bij ontslag via UWV en kantonrechter ontvangt u de transitievergoeding. Vanaf 2020 bedraagt deze 1/3 maand per gewerkt jaar, ongeacht de duur van het dienstverband. Tot 2020 ontvangt u -vanaf 10 jaar dienstverband- ½ maand transitievergoeding per gewerkt jaar. Ook 50-plussers ontvangen vanaf 2020 1/3 maand per gewerkt jaar ( tot 2020 ontvangt een 50-plusser 1 maand per gewerkt jaar NA 10 dienstjaren). De transitievergoeding wordt dus lager vanaf 10 jaar werken.

Lees meer

GRATIS boekje ontslagvergoeding 2019

Dit boekje is een uitgave van Juristen Arbeidsrecht Nederland. Juristen ArbeidsRecht Nederland is gespecialiseerd in ontslagrecht. In het boekje wordt het ontslagrecht 2019 op duidelijke wijze uitgelegd.

Lees meer

Ontslagvergoeding belasting 2018

U betaalt belasting over uw ontslagvergoeding en transitievergoeding. De ontslagvergoeding komt bovenop uw jaarinkomen. Over het totale inkomen houdt uw werkgever belasting in. Uw werkgever draagt de belasting af aan de Belastingdienst. Bekijk de belastingpercentages 2018.

Lees meer

Transitievergoeding in 2018 gemaximeerd op € 79.000,-

De MAXIMALE transitievergoeding wordt in 2018 € 79.000 óf een jaarsalaris als dat hoger is dan € 79.000. Als u wordt ontslagen via UWV of de kantonrechter ontvangt u een transitievergoeding.

Lees meer

Oudere werknemer in sociaal plan net zo hoge ontslagvergoeding als jongere

In 2017 heeft de kantonrechter Amsterdam uitspraak gedaan over een sociaal plan waarin jongere werknemers een ontslagvergoeding op basis van de hoge kantonrechtersformule ontvingen, terwijl werknemers van 62 + het veel lagere vroegpensioen moesten accepteren.

Lees meer

E-book

Hoe hoog is uw ontslagvergoeding in 2017?
Bij ontslag via UWV of kantonrechter ontvangt u de transitievergoeding. Bij ontslag in onderling overleg KUNT u de kantonrechtersformule ontvangen. De transitievergoeding bedraagt een derde maandsalaris per gewerkt jaar, de kantonrechtersformule ca. 1 maand per gewerkt jaar.

Lees meer

Wat te doen met de ontslagvergoeding in 2016?

"De belangrijkste vraag als je je baan kwijt raakt is: kan ik blijven voorzien in mijn inkomen?", zegt Daniël Rademaker, financieel adviseur bij Onafhankelijk Financieel Adviseurs. Onafhankelijk Financieel Adviseurs geeft financieel advies geeft bij ontslag. Je vaste lasten omlaag brengen is volgens Daniel Rademaker hem de beste manier om te zorgen dat je het hoofd boven water houdt.

Lees meer

Boek over ontslag en ontslagvergoeding 2016

Hoe hoog is uw ontslagvergoeding bij ontslag in 2016?
Bij ontslag via UWV of kantonrechter ontvangt u een transitievergoeding bij een dienstverband van minimaal 2 jaar. Bij ontslag met wederzijds goedvinden KUNT u de kantonrechtersformule ontvangen. De transitievergoeding is lager dan de ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule.

Lees meer

Overheid incasseert forse belasting op ontslagvergoeding

De belasting die betaald moet worden over een ontslagvergoeding is een inkomstenbron van ca. 2 miljard euro per jaar. Deze inkomstenbron genereert de Overheid in 2014 en 2015. Vóór 2014 werden ontslagvergoedingen fiscaal vriendelijk behandeld.

Lees meer

Belasting ontslagvergoeding 2016 lager

De belastingtarieven voor de belasting zijn goedgekeurd door de Tweede Kamer en worden nu beoordeeld door de Eerste Kamer. De percentages en de schijven voor de belasting wijzigen in 2016. Schijf 2 en 3 worden lager belast en pas vanaf een hoger inkomen gaat het hoogste belastingspercentage van 52% gelden.

Lees meer

Ontslagvergoeding.eu over fiscale mogelijkheden ontslagvergoeding in Financieel Dagblad (FD)

Met middeling kan een ontslagen werknemer -teveel betaalde- belasting terugkrijgen van de Belastingdienst. De (hoge) ontslagvergoeding verhoogt het salaris waardoor de werknemer in een hogere belastingschijf kan vallen, bijvoorbeeld 52%, terwijl hij normaal 42% belasting betaalt.

Lees meer

Ontslagvergoeding banksparen Aegon renteverlaging

Aegon verlaagt de ontslagvergoeding bankspaar rente van 2,4% naar 2,15%. Het betreft de vaste rente met een looptijd van 10 jaar.

Lees meer

Ontslagvergoeding banksparen rente laag, maar hoger dan internet sparen

De hoogste en laagste ontslagvergoeding banksparen variabele rente (opbouw variant, waarbij gouden handdruk aangroeit) bedraagt:

Abn Amro 1,8 %
Ohra 1,15 %

Dat is hoger dan de rentes bij internet sparen die rond de 1 % schommelen. De rentes zijn dalende. Dat geldt voor internet sparen, maar ook voor de rentes bij banksparen ontslagvergoeding.

Lees meer

Nieuw boekje over nieuwe ontslagregels en ontslagvergoeding 2015

Transitievergoeding bij ontslag in nieuw ontslagrecht 2015
In 2015 verandert er veel op het gebied van ontslag, ontslagregels en ontslagvergoeding. Dit is het gevolg van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) die op 1 juli 2015 ingaat. De transitievergoeding bij ontslag wordt verplicht bij ontslag na 2 jaar dienstverband. Een ontslagen werknemer zal vaker een vergoeding bij ontslag ontvangen, echter de hoogte is lager dan de ontslagvergoeding gebaseerd op de kantonrechtersformule.

Lees meer

Ontslagvergoeding banksparen Aegon verlaagt vaste rente

AEGON bank heeft de ontslagvergoeding bankspaar rente verlaagd. Het betreft de vaste rente met een looptijd van 10 jaar. Deze daalt van 2,6% naar 2,4%.

Lees meer

Ontslagvergoeding banksparen Nationale Nederlanden verlaagt vaste rente

Nationale Nederlanden heeft de ontslagvergoeding bankspaar rente verlaagd. Het betreft de vaste rente met een looptijd van 10 jaar. Deze daalt van 2,9% naar 2,5%.

Lees meer

Hoogste en laagste rente ontslagvergoeding banksparen

Tussen ontslagvergoeding bankspaarrentes bestaan aanzienlijke verschillen. Dit geldt voor bestaande bankspaarders. Nieuwe bankspaar rekeningen mogen niet meer worden afgesloten. U mag een bestaande bankspaar rekening oversluiten.

Lees meer

Ontslagvergoeding en transitievergoeding 2015

De Wet Werk & Zekerheid gaat per 2015 in. Vanaf 1 juli 2015 ontvangen ontslagen werknemers een transitievergoeding. Onderstaand uitleg over de transitievergoeding. Heeft u een vraag over de nieuwe wet en de transitievergoeding, stel uw vraag via transitievergoeding 2015 vraag. Lees verder

Lees meer

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag