Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Vertrekregelingen ontslag buiten beloningsplafond topbestuurders

Het kabinet is van plan een salarisplafond op te leggen aan onderwijsbestuurders waarbij ook bonussen binnen de norm moeten gaan vallen. Vertrekregelingen en pensioenvoorzieningen blijven buiten de toekomstige Balkenende-norm, die op 176.000 euro uitkomt.

Dat bleek donderdag (04092008) tijdens een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken. Voor de zomer had het kabinet een brief naar de Kamer gestuurd met de contouren van de topsalarisaanpak. De Kamer wilde donderdag weten uit welke beloningsonderdelen de Balkenende-norm zal gaan bestaan. Zorg werd geuit dat een salarisplafond straks met trucjes zou zijn te omzeilen.

Volgens Groenlinks-Kamerlid Ineke van Gent zouden ook ontslagvergoedingen binnen de norm moeten vallen, om creatief boekhouden in de toekomst tegen te gaan.
Het salarismaximum wordt berekend op 130 procent van het huidige ministersalaris van 135 duizend euro, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Een aantal semipublieke sectoren wordt onder een dergelijk wettelijk beloningsplafond gebracht, waaronder het onderwijs. In andere sectoren geldt een milder regime en moeten de bestuurssalarissen beteugelen met een beloningscode of door openbaarmaking.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag