Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Miljoenenverlies leidt niet tot ontslag wethouders

Twee wethouders die dinsdagavond in de gemeenteraden van Asten en Pijnacker-Nootdorp ter verantwoording werden geroepen voor een miljoenenverlies, zijn niet uit hun functie gezet. In Asten overleefde de wethouder van Financiën een motie van afkeuring, in Pijnacker-Nootdorp werd besloten tot een onderzoek naar het handelen van de wethouder.

Beide gemeenten hebben gemeenschapsgeld op rekeningen van de IJslandse bank Landsbanki Islands staan. Asten parkeerde daar een miljoen euro, Pijnacker-Nootdorp maar liefst 12 miljoen euro. Een meerderheid van de raad in Asten (Noord-Brabant) was van mening dat het niet de schuld is van wethouder Peter Gerrits (VVD) dat Asten een miljoen euro verspeelde door de kredietcrisis. Wel kreeg hij veel verwijten omdat het maanddeposito op 29 september werd verlengd, slechts luttele dagen voor de Landsbanki viel.

De gemeenteraad in Pijnacker-Nootdorp (Zuid-Holland) besloot om een extern onderzoek in te stellen naar de manier waarop is gehandeld met gemeenschapsgeld. Het onderzoek moet uitwijzen of wethouder van Financiën Kees van der Kraan (CDA) juist heeft gehandeld met het opzijzetten van 12 miljoen euro. Asten en Pijnacker-Nootdorp zijn twee van de zestien Nederlandse gemeenten die miljoenen euro’s verloren doordat ze het geld op een depositorekening in IJsland hadden gezet. De IJslandse bank ging twee weken geleden failliet als gevolg van de kredietcrisis.

 

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag