Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Ontvoerder krijgt 44.000 euro ontslagvergoeding van Heineken mee

Een door Heineken wegens ontvoering ontslagen medewerker mag 44.000 euro ontslagvergoeding in eigen zak houden. Dat heeft de Leidse kantonrechter twee weken geleden geoordeeld.

De voormalige persoonsbeveiliger werd vorig jaar augustus beschuldigd van betrokkenheid bij ontvoering. Daarop eiste Heineken volledige openheid en inzage in het strafdossier. De medewerker weigerde, waarop de bierbrouwer de rechter om ontbinding van de arbeidsovereenkomst verzocht.

De Leidse kantonrechter stemde toe en gaf de man in december vorig jaar 44.000 euro ontslagvergoeding. Herziening. Dat geld eiste Heineken terug nadat de ex-werknemer afgelopen april tot gevangenisstraf werd veroordeeld voor de kidnap. Volgens de Zoeterwoudse brouwer pleegde de werknemer bedrog door in de ontbindingsprocedure te beweren niets met de zaak van doen te hebben. Bij een eerlijk antwoord had Heineken geen of een veel lagere vergoeding hoeven te betalen. Kantonrechter blijft bij beslissing.

De Leidse kantonrechter ging daarin niet mee en weigerde afgelopen 10 september herziening van de zaak. De brouwer baseerde het ontbindingsverzoek op verstoring van de arbeidsrelatie, niet op mogelijke betrokkenheid bij een misdrijf. Een herzieningsverzoek kan niet worden gebruikt om de kantonrechter zijn beslissing te laten heroverwegen. In een reactie bevestigt Heineken bekend te zijn met de uitspraak.

De brouwerij weigert echter in te gaan op de beslissing van de rechter. Het lijkt ons beter hier niets over te zeggen, zegt woordvoerder Hans Sjouke Koopal.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag