Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

CNV BedrijvenBond: Ontslag ST NXP Wireless in Nijmegen onacceptabel

Deze zomer nog kregen de medewerkers te horen dat de nieuwe onderneming ST NXP Wireless op de derde plek stond in de branche en dat een eerste plaats zeker haalbaar was. Er werden zelfs extra mensen van NXP meegenomen en nu staan er ineens 85 arbeidsplaatsen op de tocht, dat is onbegrijpelijk, aldus Arthur Bot, onderhandelaar van de CNV BedrijvenBond.

Wereldwijd gaat het om een reductie van circa 500 werknemers. ST NXP Wireless (ca. 350 werknemers in Eindhoven en Nijmegen) werd in augustus zelfstandig als voormalig onderdeel van NXP Semiconductors. NXP besloot tot verkoop over te gaan van hun mobile en personal activiteiten in verband met acute liquiditeitsproblemen. NXP incasseerde ongeveer 1,5 miljard dollar van chipsfabrikant ST en hield een minderheidsaandeel van 20 procent.

Het is ongelooflijk dat sommige mensen in juli nog werden overgehaald om hun functie elders binnen NXP op te zeggen om bij ST NXP Wireless te gaan werken. En nu krijgen diezelfde mensen, veelal hoog opgeleide technici, te horen dat het bedrijf in de problemen zit en er ontslagen gaan vallen. Redenen zijn volgens het management het vertrek van een klant en de financiƫle crisis. Wij gaan in overleg met de Ondernemingsraad deze kwestie tot op de bodem uitzoeken. Temeer, omdat hier ook minder vrijblijvende juridische kanten aan vast zitten. Het klopt gewoonweg niet met het verhaal dat de medewerkers in juli te horen kregen. Toen werd hen verteld dat een nr. 1 positie in de markt haalbaar was,aldus Bot. De CNV BedrijvenBond hield deze week een bijeenkomst met de medewerkers. De mensen zijn enorm teleurgesteld en boos. Er heerst onbegrip.

De CNV BedrijvenBond heeft eerder deze week een open brief naar het management van het bedrijf gestuurd, waarin zij uitleg vraagt over de tegenstrijdige berichten die de directie in zo korte tijd uitbrengt. Mede naar aanleiding hiervan heeft vanochtend om 10.00 uur een townmeeting met het betreffende personeel in Nijmegen (ca. 280 werknemers) plaatsgevonden waar de voorgenomen herstructurering door het management bekend werd gemaakt.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag