Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Fortis zet schaar in ontslagvergoeding Verwilst

Herman Verwilst treedt op 2 december 2008 terug uit de raad van bestuur en het directiecomité van de bank-verzekeraar Fortis. Hij ontvangt daarbij een ontslagvergoeding van 800.000 euro, het bedrag van zijn jaarloon. Dat meldt Fortis donderdag in een persbericht.

Fortis dankt Herman Verwilst voor de belangrijke bijdrage die hij gedurende 15 jaar geleverd heeft aan de ontwikkeling van de bank-verzekeraar, maar brengt de oorspronkelijke ontslagvergoeding van Verwilst tegelijk terug tot 1 jaar loon.

Eerder maakte Fortis bekend dat Verwilst bij een tussentijdse contractbeëindiging een bruto ontslagvergoeding van maximaal 4,8 miljoen euro zou ontvangen. Dat is driemaal zijn totale jaarlijkse bezoldiging, basissalaris en bonus inbegrepen. Fortis brengt de ontslagvergoeding nu terug tot 1 jaar loon, namelijk 800.000 euro. Die beslissing wordt door alle partijen onder de huidige omstandigheden als passend beoordeeld, luidt het officieel.

Behalve Verwilst trekt ook Alain Deschênes zich terug uit het directiecomité. Deschênes werd in 2005 aangeworven als verantwoordelijke voor de informatiesystemen en -technologie. Ter verduidelijking meldt Fortis nog dat de ontslagvergoeding van de overige leden van de raad van bestuur, die sinds oktober 2008 zijn teruggetreden, eveneens maximaal één jaar basisloon bedraagt.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag