Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

MKB-Nederland: positief over goedkoper ontslag

MKB-Nederland heeft positief gereageerd op het nieuws dat ontslag via de kantonrechter goedkoper wordt. ’De arbeidsmarkt en de financiële positie van de werkgever wegen nu ook mee in de plannen over de hoogte van de ontslagvergoeding die de Kring van Kantonrechters donderdag presenteerden’, aldus de organisatie.

In het huidige ontslagrecht krijgt een werknemer standaard een maandsalaris mee voor elk dienstjaar. Boven de veertig is dat anderhalf maandsalaris en vanaf vijftig twee. In de nieuwe berekeningen wordt het als volgt: een halve maand voor ieder dienstjaar tot 35 jaar; één maand tussen 35 en 45, anderhalve maand tussen 45 en 55 en voor alle dienstjaren daarboven twee maanden. Het is de bedoeling dat jongeren zo sneller kans hebben op ander werk.

MKB-Nederland heeft er altijd voor gepleit dat ontslag goedkoper, sneller en eenvoudiger moet worden. ’Werkgevers zullen eerder geneigd zijn nieuw personeel aan te nemen als ze weten dat ze ook weer zonder al te veel kosten, tijd of procedures van ze af komen’.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag