Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Ontslag dreigt bij zorgcentrum Eureka in Otterlo

Het huishoudelijk personeel van zorgcentrum Eureka in Otterlo moet mogelijk per 1 januari weg bij Kruiswerk West-Veluwe. Het personeel is op de hoogte gebracht van de plannen. Oorzaak is dat Kruiswerk niet heeft ingeschreven op de aanbesteding van huishoudelijke zorg in de gemeente Ede.

Interim-directeur Geke Blokzijl wil contact met andere zorgorganisaties die wel hebben ingeschreven, om de personeelsleden daar onder te brengen. Verder zijn er wensen een deel van het werk uit te voeren als onderaannemer. Ook daarvoor moet het Kruiswerk, als de gemeente de zorg eenmaal heeft gegund, gesprekken aangaan met de organisaties die het werk gaan uitvoeren.


De ontwikkelingen bij Eureka staan los van de reorganisatie bij Kruiswerk, waar dertien ontslagen vallen vanwege financiële problemen. De huishoudelijke zorg in Ede vormt een probleem. De gemeente heeft de zorg aanbesteed, maar veel zorgorganisaties vinden dat er te weinig geld wordt geboden en hebben zich daarom óf niet ingeschreven, zoals Kruiswerk, of voor weinig uren. Daarnaast vermoedt wethouder Roel Kremers dat de nieuwe malusregeling een rol speelt. Organisaties krijgen dan een boete als ze zorg niet leveren.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag