Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Ontslagen DAF Eindhoven vrijwel zeker

Truckfabrikant DAF uit Eindhoven heeft bij de ondernemingsraad van het bedrijf een adviesaanvraag ingediend voor het ontslag van 170 vaste werknemers. DAF wil de werknemers ontslaan terwijl het bedrijf gelijktijdig werktijdverkorting wil aanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken. Vooral dat laatste aspect stuit op verzet van de vakbonden.

Of je voert een reorganisatie door vóór de periode van werktijdverkorting of je doet dat erna. Maar ontslagen parallel aan werktijdverkorting kan echt niet, zegt Felix Alejandro van FNV Bondgenoten. De bonden, ook De Unie en CNV Bedrijvenbond, vinden juist dat werktijdverkorting is bedoeld om ontslagen te voorkomen. Zij willen tijdens de periode van werktijdverkorting ook de ploegendiensttoeslag van 17% gehandhaafd zien.

De truckfabrikant gaat gebukt onder sterk teruglopende verkopen en een sterk inzakkende orderportefeuille. Daarom kondigde DAF vorige week aan in de tweede helft van december werktijdverkorting te zullen aanvragen en de tweeploegendienst met ingang van volgende maand te vervangen door een éénploegendienst.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag