Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Snelle groei aanvragen voor ontslag

Het aantal ontslagaanvragen bij de Centra voor Werk en Inkomen (CWI) loopt in hoog tempo op. In de maand november werd door bedrijven voor 3300 werknemers een verzoek tot ontslag ingediend, dat is 1000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het merendeel van de aanvragen gebeurt vanwege bedrijfseconomische omstandigheden, stelt Frank Bartelds, woordvoerder van het CWI. Tot en met augustus van dit jaar ging het om 2000 gevallen per maand, daarna liep het op. In de maanden september en oktober ging het om 2700 aanvragen per maand. Op dit moment stijgt het aantal verder.

Gisteren maakte bijvoorbeeld chemieconcern DSM bekend voor duizend werknemers ontslag aan te vragen. Voor mensen die tijdelijk geen werk hebben, zet het CWI een nieuw instrument in: het mobiliteitscentrum. Gisteren werd in Eindhoven door minister Donner het eerste geopend.

Ook in andere regio’s als Rotterdam, Nijmegen/Arnhem en Zuid-Limbrug komen dergelijke centra. Zij moeten proberen mensen die tijdelijk geen werk hebben te detacheren bij andere bedrijven. Een andere taak is om mensen die mogelijk worden ontslagen aan een andere baan te helpen. De mobiliteitscentra worden bijgestaan door de uitzendbranche.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag