Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Akkoord sociaal plan Sabic - ontslagvergoedingen lager dan regeling in 2007

Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij chemieconcern Sabic in Bergen op Zoom heeft gisteren ingestemd met een nieuw sociaal plan. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor het ontslag van 135 medewerkers van Sabic. Dat ontslag behoeft nog wel de instemming van de ondernemingsraad.

Bestuurder Liliane Schoone van FNV Bondgenoten verwacht dat dat advies eind deze week komt. De OR zal daarin wel om een lager aantal te schrappen banen vragen, denkt zij. Het vroegere GE Plastics (ongeveer 1350 medewerkers in Bergen) is sinds vorig jaar in Saoedische handen. De ontslagen vallen buiten de directe productie: in de research, de inkoop en de verkoop. De FNV-leden wezen het sociaal plan aanvankelijk af omdat het een forse achteruitgang betekende ten opzichte van een eerder plan uit 2007.
Daarop deed Sabic water bij de wijn en verhoogde de ontslagvergoedingen. Die zijn nog altijd lager dan volgens de regeling van 2007, maar Liliane Schoone van Bondgenoten kan ermee leven gezien de sterk verslechterde ssituatie bij Sabic en in de chemie in het algemeen. Bij Sabic in Bergen wordt volgens haar geen geld meer verdiend.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag