Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Beperking koopzondagen leidt tot dalende omzet en ontslag van mensen

Aanscherpen van de regels voor koopzondagen leidt tot ontslag van mensen in de detailhandel. Daarvoor waarschuwen het Platform Detailhandel Nederland en de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Het kabinet wil strenger toezien op naleving van de regel dat alleen in toeristische gebieden winkels vaker dan twaalf keer per jaar koopzondag mogen houden. Donderdag wordt een voorstel hiertoe in de Tweede Kamer behandeld. Winkeliers van de Arena Boulevard en het Designer Outlet Centre in Roermond zien de bui al hangen. Met minder koopzondagen zal hun omzet 30% dalen. Bovendien gaan 7.000 banen verloren. Wethouder Dominic Schrijer van Rotterdam zegt dat een grote stap terug in de tijd gedaan. De gevolgen zullen voer zijn voor een parlementaire enquĂȘte, waarschuwt hij.

In heel Nederland zullen mogelijk 15.000 tot 20.000 werknemers ontslagen worden. Een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken zegt dat aanpassing van de regeling is vastgelegd in het regeerakkoord. Ze wijst er bovendien op dat betrokken winkeliers en consumenten wanneer zij dat nodig achten een beroep kunnen indienen.

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag