Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Kabinet schendt afspraken najaarsakkoord zijn gemaakt over maximering van de ontslagvergoeding

Het kabinet schendt afspraken die tijdens het najaarsakkoord zijn gemaakt over de maximering van de ontslagvergoeding. In het wetsvoorstel zijn mogelijkheden om individueel, in CAOs of in een Sociaal Plan af te wijken niet meer mogelijk. Dat is niet afgesproken, daarom moet de minister dit wetsvoorstel intrekken, zegt CNV-voorzitter René Paas.

Bij het najaarsoverleg zijn afspraken gemaakt over werkgelegenheid, koopkracht en maximering van de ontslagvergoeding. In het akkoord is opgenomen dat in drie gevallen van de maximering kan worden afgeweken. Werknemers kunnen bij contractonderhandelingen afwijkende afspraken maken over hun ontslagvergoeding. En ook in CAOs en in Sociale Plannen kunnen werkgevers en werknemers andere afspraken maken.

Deze afspraken zijn in het wetsvoorstel dat de minister naar de Tweede Kamer en aan de Raad van State stuurde geschonden. Uitzonderingen op de maximering van de ontslagvergoeding zijn in het wetsvoorstel niet meer mogelijk. De Raad van State oordeelde eerder al negatief over de afspraken over de maximering van de ontslagvergoeding.

 

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag