Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Door uitspraak Hoge Raad kunnen ontslagvergoedingen fors hoger uitvallen

Ontslagvergoedingen kunnen volgens arbeidsdeskundigen fors hoger worden als de Hoge Raad beslist in het voordeel van het Haagse gerechtshof in de zaak Van de Grijp Buizen. Van de Grijp is in hoger beroep gegaan nadat het gerechtshof bepaalde dat een ex-werknemer zonder ontslagvergoeding alsnog betaald moest worden.

De Haagse rechters wilden met hun uitspraak de rechtsongelijkheid verkleinen die bestaat tussen werknemers die de ontslagroute via het UWV Werkbedrijf (voorheen CWI) volgen, en zij die de route via de kantonrechter afgaan. Bij CWI-ontslagen werd in 2006 slechts in de helft van de gevallen een vergoeding uitgekeerd, terwijl dit bij de kantonrechter in vrijwel alle gevallen gebeurde en de exitpremie ook nog eens hoger was.

De werknemer in kwestie doorliep de CWI-route. In regio Den Haag maakte hij nog kans op 70% van de kantonrechtersformule, elders zou dit maar geheel de vraag zijn. Hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp vermoedt dan ook dat de Hoge Raad de lijn-Den Haag tot maatstaf zal maken om duidelijkheid te scheppen. Gevolg is dat alle ontslagroutes vergoedingen opleveren en werkgevers uit voorzorg al een vergoeding zullen uitkeren, aldus Verhulp.

 

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag