Ontslagvergoeding
Bel 0900 - 0355

Mijn werkgever houdt 44,32% in op mijn ontslagvergoeding. Klopt dat?

Ja, dit kan kloppen. Belastingplichtigen krijgen een algemene heffingskorting. Dit is een percentage van het inkomen en is maximaal 2.200,-. Over de heffingskorting betaalt u GEEN belasting, dus dit geeft een belasting voordeel.Echter, het kan zijn dat u een deel terug moet betalen omdat er –ten onrechte- teveel korting is gegeven. Dan komt 2,32 % in beeld. Voor werknemers onder de AOW leeftijd, wordt over een inkomen tussen de EUR 19.822 en EUR 56.935 een afbouw van 2.32% doorgevoerd (schijf van "42%" belasting).

 

Het belastingpercentage van 42% + afbouw heffingskorting 2.32% bedraagt totaal precies het totale tarief van 44.32%. Zie onderstaande tabel.

 

  

Afbouw algemene heffingskorting voor werknemers jonger dan AOW

Inkomen meer dan

Inkomen niet meer dan

Afbouw algemene heffingskorting

€ 19.822

€ 56.935

€ 2,320% x (inkomen - € 19.822)

€ 56.935

--

€ 861 (De algemene heffingskorting is € 2.203 - € 861 = € 1.342.)

Ontslagvergoeding financieel advies

Boekje ontslagvergoeding 2017

Heldere uitleg over ontslagregels 2017, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle beëindigingovereenkomst door onze arbeidsjuristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag