Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Massale steun FNV-leden voor afspraken ontslagrecht

De leden van de FNV geven massaal hun goedkeuring aan de afspraken die de FNV vorige week maandag over het ontslagrecht heeft gemaakt met werkgeversorganisatie VNO-NCW en minister Donner van Sociale Zaken. Dit blijkt uit representatief onderzoek.

Ruim driekwart (78 procent) van de FNV-leden vindt het (heel) belangrijk dat deze afspraken zijn gemaakt. Van de drie grootste FNV-bonden is de steun het grootst (86 procent) bij leden van ABVAKABO FNV. Vrouwen vinden het vaker belangrijk dan mannen dat het tot een afspraak is gekomen, 86 respectievelijk 74 procent. Totaal geeft 55 procent van de ondervraagden aan dat de afspraken die de FNV heeft gemaakt duidelijk te vinden. 

Met de afspraken komt er een einde aan een al twee jaar slepend conflict over het ontslagrecht. De ontslagvergoeding van veelverdieners wordt hiermee aan banden gelegd. Wie per jaar meer verdient dan 75 duizend euro, krijgt bij ontslag nog maximaal één jaarsalaris mee. Voor wie minder verdient, verandert er niets. De FNV hoopt de afspraken te bezegelen tijdens het Najaarsoverleg. Tijdens dit overleg wordt verder gesproken over koopkracht, scholing en arbeidsparticipatie. Het onderzoek is uitgevoerd door ADV Market Research. Aan het onderzoek deden 721 FNV-leden mee

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag