Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Weblog - Stel uw vraag

Nu ontslag of in 2020?

Ik heb gehoord dat de ontslagregels veranderen. Is het beter om NU ontslagen te worden of in 2020?

Lees meer

Hoe bespaar ik belasting over mijn ontslagvergoeding?

U betaalt belasting over uw ontslagvergoeding of transitievergoeding. Een van de mogelijkheden om belasting te besparen is het middelen van uw inkomen over 3 jaar.
Welk voordeel u kunt behalen hangt af van uw persoonlijke situatie. Wilt u weten hoe het zit voor uw eigen situatie? Stel uw vraag en ontvang antwoord van de financieel specialist.

Lees meer

Ontslagvergoeding nu of transitievergoeding na 1 juli 2015?

De volgende vraag ontvangen wij vaak. Mijn werkgever wilt mij ontslaan. De onderhandelingen over het ontslag zijn gestart. Nu veranderen per 1 juli 2015 de regels. Heb ik nu recht op de huidige ontslagvergoeding (kantonrechtersformule) of op de nieuwe transitievergoeding? De transitievergoeding wordt toch lager dan de huidige ontslagvergoeding?

Lees meer

Ontslagvergoeding: wat is fiscaal nog mogelijk?

Sinds de stamrechtvrijstelling is vervallen per 1 januari 2014, is het niet meer mogelijk uw ontslagvergoeding onder te brengen in banksparen of een stamrecht bv. U betaalt direct –maximaal 52 %- belasting over uw ontslagvergoeding.

Lees meer

Ontslagvergoeding in 2014 afkopen

Als een Ontslagvergoeding (gouden handdruk) voor 1 januari 2014 gestort is in banksparen, lijfrenteverzekering of een stamrecht bv, dan gelden –mogelijk gunstige- fiscale regels bij het afkopen in 2014. Er hoeft slechts over 80% van het tegoed belasting betaald te worden, 20% wordt belastingvrij uitbetaald.

Lees meer

Vanaf 2015 ontvangen ontslagen werknemers een transitievergoeding in plaats van ontslagvergoeding

De transitievergoeding ontvangen werknemers bij einde of het niet verlengen van een arbeidsovereenkomst die minimaal 2 jaar heeft geduurd. De transitievergoeding is veel lager dan de huidige kantonrechtersformule. In de eerste 10 dienstjaren 1/3 maand en daarna een halve maand per gewerkt dienstjaar. Wilt u weten hoe het zit voor uw eigen situatie ? Stel hieronder uw vraag en u ontvangt antwoord.

Lees meer

U ontvangt in 2014 een ontslagvergoeding

en wilt nog banksparen afsluiten of een stamrecht bv oprichten. Kan dat ? Dat kan alleen in de volgende gevallen: uw ontslag is aangezegd in 2013 en de vaststellingsovereenkomst is ook in 2013 getekend. De ontslagdatum is uiterlijk 30 juni 2014 en uw werkgever moet de ontslagvergoeding voor 30 juni 2014 storten op een bankspaarrekening of een stamrecht BV. De omschrijving in de vaststellingsovereenkomst is zeer belangrijk.

Lees meer

Versoepelen ontslagrecht niet voor ouderen

Klaas Knot van de Nederlandsche Bank verwacht dat de plannen uit het Regeerakkoord voor het versoepelen van het ontslagrecht slecht uitpakken voor oudere werknemers. Dit plan leidt ertoe dat ouderen massaal ontslagen zullen worden en geen nieuwe baan vinden. Hij pleit ervoor de ontslagrecht plannen alleen te laten gelden voor jongere werknemers.

Lees meer

-

 

Boekje ontslagvergoeding 2024

Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

Direct aanvragen

Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.

Doe de check

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.

Mail uw vraag

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag